Färg i tillvaron!

Tusan vad det aldrig blir att jag sminkar mig. Men idag när jag satt ute i solen och fikade med mina små sötkompisar så kollade jag i nikes sminkväska där hon hade Id smink, det är något som jag skulle vilja ha. Så när jag satt och kollade så kliade det i mina sminkfingrar och då ville nike att jag skulle sminka henne. Så jag hämtade mina ögonskuggor och lite annat kul och sminkade henne ganska naturligt med brunt, vitt och rosa. Väldigt fint blev det, jag har tyvärr ingen bild på det men kan göra om det någon annan gång då hon kan få agera modell också.

Men när jag ändå var i farten så sminkade jag mina ögon i två olika färgglada sminkningar.

 Här va den ena. Grönt i inre ögonvrån och lila i yttre, inte så avancerat men ändå väldigt fint tycker jag. Dock är mitt öga inte så snyggt på bilden men skit i det.

 Nike fick välja färger till den andra och då blev det, ljusrosa i inre ögonvrån, därefter en knallrosa som övergick i en jätte fint lilablå färg som tillsist avslutades i mörkblått, under ögat la jag min favorit skugga som är limegrön och AS snygg!


Kanske blir något coolt imorn också då jag vill ha något färgglatt på skolan också, vi får se.

Puss!

Fransk manikyr!

En liten uppdatering om vilka lack jag använde till mina fina skimmernaglar kommer här.

Först började jag med att måla det vita längst upp med ett lack från märket Trind. Det kommer från ett manikyrset där man får underlack, det vita lacket och överlack. Ska jag vara helt ärlig så gillar jag inte det allt för mycket. De halvtorkar och blir segt under tiden man målar och sen tar det evigheter innan det blir helt torrt. Ingen favorit med andra ord, men det funkar. Men jag ska ändå köpa mig ett nytt någon dag.

Ovanpå det målade jag ett vitt skimmerlack

"Wonder nail" från Isadora i färgen Magic frost

Men jag tyckte det såg lite grått och tråkigt ut så jag tog ett rosa skimmerlack ovanpå det

"Wonder nail" från Isadora i färgen Brilliant lily

Jag vet inte om man fortfarande kan få tag på lacken från Isadora, då jag köpte dem för länge sen.
Men det funkar ju med andra också.


Fransk manikyr!

För kanske någon vecka sedan antog jag mig utmaningen att måla fransk manikyr för första gången i mitt liv. Och det blev väl kanske inte sådär bra kanske då. Men då kom jag på värsta knepet för att inte det skulle synas att det var så dåligt målat som det egentligen var. Jag tog ett ganska transparent rosa skimmerlack och la ovanpå, då såg det genast bättre ut.
 Toppen för oss som inte är så stadiga på handen ;)

Rosa!

Jag satt och kolla i mina bilder nu och då hitta jag den här söta bilden

Det va en dag då jag ville ha stora coola lockar i mitt hår, och när mamma hade rullat det på hårrullarna tyckte jag att jag såg så där coolt damig (!?) ut. Sen hittade jag en cool knallrosa läppenna som jag tyckte passade till mitt damtema som jag ville ha på mig så jag tog och målade, sen tog jag lite ofärgat läppglans på det.
Trots att det var rosa, vilket är en färg jag oftast inte alls tycker om, så tyckte jag det här blev coolt.
Ja så va det med det!


Silver och svart!

Ja nu var det ju ett tag sen jag skrev någonting här ja. Men som sagt så orkar jag inte fixa mig så mycket innan skolan. Men nu när det e lov så ska jag försöka ha lite roligt smink på mig.
Idag har jag typ bara gått runt i pyjamas hela dagen och då tyckte jag det passade bra att göra en kul, dramatisk sminkning. Massor med svart och silver.

För att inte bli svart i hela ansiktet började jag med att lägga massor med löspuder under ögat:

Och tusan så söt man blir då ;)

Efter det la jag hightech lighter platina (mus) på hela ögat enda upp till brynet som en bas, den la jag mest bara för at få en klistrig bas så mina skugor ville hamna där de skulle.
Sen hade jag tänkt att jag skulle visa steg för steg hur jag gjorde, men sminket ville inte riktigt göra som jag sa, så jag var tvungen att tvätta bort allt och göra om och då blev jag sur och  var jag inte så sugen på att fota steg för steg.

Men här är bilden på det svarta som blev dåligt i alla fall:

 Här är det ojämt och fult, men jag tvättade ju bort det och gjorde nytt, nästan samma form men då lika på båda ögonen ;)
Jag la svart som ett vridet V i yttre ögonvrån (i plural) och fyllde sedan i.
När jag sminkade andra gången så hade jag inte svart lika långt in som på bilden, men det är ju en smaksak.
Efter det lade jag en beige super skimrig skugga precis under brynet, som highlighter, mest för att inte den svarta skuggan skulle bli så skarp.
I inre ögonvrån och en bit in på locket la jag en silvrig skugga, massor med silver.
Sen suddade jag bara ihop allting lite försiktigt så det inte skulle bli så skarpt.

Jag la en svart kajalpenna längst övre fransraden och "inne" i ögat. Vatten linjen tror jag det heter, men är inte säker. Men om jag säger insidan fransraden så kanske man förstår. La även en matt svart skugga ovanpå pennan för att de skulle hålla bättre. Ett par lös ögonfransar fick piffa till ögonen lite extra.

Till sist la jag foundation, puder och ett ljus rosa rouge i ansiktet och så målade jag läpparna ljusrosa och la gitter på halva överläppen och på andra halvan av underläppen, jag använde ett finkornigt silverglitter och ett väldigt grovkornigt ovanpå och sen fyllde jag i mina små bryn.

Här är resultatet:
 Helheten
 Bara ögonen. På första bilden har sminket varit på i några timmar, de e därför det har blivit några veck, jag sminkade liksom inte för att det skulle hålla, tyvärr.
Läpparna hade ingen större lust att vara med på närbild, men på den här helhetsbilden blev dom ganska bra trots allt :)

Ganska roligt smink tyckte jag, glittret på läpparna tycker jag är coolast, men det är dock inte så praktist.
Kul crazysminkning helt enkelt.

Olivolja, bara i maten?

Nej faktist så använder jag olivaolja till mycket jag. Den tar oftast slut väldigt fort utan att mamma och pappa förstår hur, men det är jag om är tjuven faktist.
Jag använder den till:
- hårinpackning
Då tar jag antingen bara oljan och masserar in i håret, oftast bara längderna men eftersom min hårbotten ofta är torr och irriterad så brukar även den få sig en omgång.Gör detta i torrt hår och he i schampo innan du blöter det när det ska tvättas ut, och skölj med kallt vatten. Men det går även att blanda i några droppar i sin vanliga inpackning om man har en sådan och sen använda som vanligt, som det stårt på inpackningsförpackningen. Värm bara en liten del i micron i en annan burk så blir det lättare att röra ihop. Detta tips fick jag av min frisör som sa att inpackningen nästan verkade dubbelt så bra om man gjorde så. Men för er som är som mig som gillar budget så funkar oljan alldeles utmärkt på egen hand.
- smörja in kroppen
Ja detta hoppas jag att ni förstår hur man gör. Tar en liten mängd olja, med betoning på liten, och kletar in som du gör med vanlig hudlotion. Tänk bara på att det kan bli fläckar om man spiller är tar på sig kläder innan den sjunkit in i huden, så ta det lite försiktigt.
- badolja
Häll en lagom mängd i badvattnet, du är som en bäbisrumpa när kommer upp :) akta bara så att du inte halkar i badkaret, olja har en tendens att göra saker halt.
- sminkborttagning (om jag inte har vaselin hemma)
Gör som jag förklarade att jag gjorde med vaselinet. Finns 2 inlägg ner.
- peeling
Ja såklart använder jag inte oljan själv som skrubb. Jag tar ungefär en halv till en dl olja och blandar i salt så det blir som en jämt smet. Smörjer på det och sen skrubbar jag runt det lite och sköljer sedan av. Bäbisrumpehuden kommer då fram :)

Ja det finns säkert fler användningsområden men dessa är dom jag kommer på nu.

Uppdatering!

En sak jag glömde att nämna i inlägget före är att jag tror det är bra att försöka tvätta ansiktet med något annat efter du använd vaselin runt ögonen, för det är en väldigt fet salva som jag tror kan täppa igen porer annars vilket kanske inte är helt nice. Men om du bara använder för att få bort smink runt ögonen som är ett mycket litet område och sen tvättar bort med en produkt som är till för ansiktet så kommer det inte vara några problem. Det har i alla fall inte varit det för mig.

Sminkborttagningsproblem?

Hej jag vet att det är jag som är bäst på att uppdatera... Kanske inte. Men grejen är den att när jag ska till skolan måste jag gå upp så himla tidigt för att hinna sminka mig i några roliga färger och just nu är jag halvsjuk och jätte trött så något sådant orkar jag inte. Så det blir en bas och mascara, så där super komplicerat och roligt... eller inte. Nej inget att visa upp faktist.
Men jag kan ändå vara gullig att dela med mig av lite tips jag har :)
Jag använder nästan alltid vattenfast mascara och som kanske många har hört så ska det slita väldigt mycket på ögonfransarna. Jag har upplevt att jag tappat massa ögonfransar när jag tagit bort mascaran även fast jag använd sminkborttagning som ska ta bort även vattenfast mascara.
Men då läste jag om en sminkborttagning som känns som vaselin i konsistensen, men den är ju såklart dyr så då provade jag att använda vanligt vaselin som är betydligt billigare. Och vet ni, det fungerar hur bra som helst. Ta en klick vaselin och gnugga försiktigt, massera kanske är ett bättre ord att använda, ja fortsätt i alla fall så tills det att mascaran är borta från fransarna och ta sen en bomullstuss/pad och torka försiktigt bort mascaran. Det är hur billigt och faktist hur bra som helst.

Detta är då vad jag tycker, det kanske funkar skit för någon annan det vet inte jag :)

RSS 2.0