Jag i ett nötskal!

Jag är en sådan person som inte tror på en sak förns jag upplevt det själv. Ett sådant exempel är att jag har hört miljontals gånger att sminket blir gammalt och sämre ju längre tiden går, men sånt vill väl inte jag tro på heller, ne jag tänker "det finns ju kvar av den här, varför ska jag då slänga den" jag är nog lite snål utav mig ;) Men ja i alla fall så hade jag haft min förra cover all mix från MUS alldeles för länge och jag började märka att jag tyckte mindre och mindre om den men trodde helt enkelt att det bara var jag som inte gillade den längre. Tills det en dag slog mig att konsistensen hade ändrats och den blev lite smulig och inte förns då slog det mig att den kanske var något för gammal. Så när MUS hade 20% på hela sortimentet blev det till att köpa en ny och vet ni. Jag älskar den så det var att den va gammal som förstörde allt.
Så kom ihåg, smink blir gammalt även om man inte vill tro på det. Sen ögonskuggor och nästan allt i puderform har längre levnadstid än krämiga/blöta produkter, så dem går typ att ha kvar tills de tar slut även om det tar nåt år. Kom bara ihåg att tvätta borstar och penslar ganska ofta ochså, då håller produkterna längre. Och att stoppa fingrar direkt i en burk med kladd gör att den "dör" fortare även om det känns som att det är överdrivet just då så är det så. Jag har provat och jag tycker inte ni borde göra samma misstag som mig. Jag kan testa och göra misstagen så kan ni hoppa över det :)


Regnbåge

Imorse kunde jag inte sova länge alls, jätte konstigt va det. Men jag har ju varit sjuk en vecka så jag kanske var väldigt utvilad. Hur som helst så va jag tillräckligt frisk för skolan och jag hade massor av tid som jag kunde lägga på sminket. Jag kunde inte bestämma mig vilken färg jag ville ha idag, ville ha alla, så de fick helt enkelt bli en regnbåsinspirerad sminkning.

Så här blidde det (bilderna kanske inte är dem bästa och färgerna är lite klarare irl, och ja jag vet att mitt ögonbryn på den undre bilden borde fixas till men det är något jag märkte när jag tagit bilderna, och då orkade jag inte ta nya)
Dessa bilder är i dagsljus, här är färgerna färgmässigt mest likt som de va irl
Och denna i lampljus och här är färgerna ungefär lika starka som de va irl

Jag började med att lägga cover all mix från MUS, den beiga färgen, som en bas därefter markerade jag globlinjen (vecket som blir precis under "ögonbenet" när du har ögat öppet) med en lite mörkare orangebrun skugga.
De mer färgade skuggorna längst fransraden har jag lagt med en smal pensel. I inre ögonvrån ligger en ljusrosa skugga, som följs av ljusgrönt därefter kommer en ljust havsblå färg och längst ut i yttre ögonvrån avslutar jag med en mörkt klarlila. Som ni ser har jag lagt alla färger i samma ording under ögat också, men där ännu lite smalare linje. Jag suddade ihop färgerna försiktigt med en smal pensel för att få mjukare övergång i de olika färgerna, men jag tog de försiktigt så dem inte suddades ut över en för stor del av ögonlocket för jag ville ha dem som en smal eyeliner.
Som highlighter precis under ögonbrynet ligger High tech lighter i färgen platina från MUS. La även lite av den lägnst in i ögonfrån under den rosa skuggan.

Jag har använt mig utav:
en ljust rosa skugga
en mörkare klar rosa skugga
en ljusgrön skugga
en havsblå skugga
en mörkt klarlila skugga alla dessa från en viva la diva palett
basen och highlightern skrev jag ju uppe i texten så de e bara att kika efter :)


Gaaah!

Något som jag stör mig så sjukt mycket på när det gäller smink är när folk säger att det finns regler. Det finns absolut INGA som helst regler när det gäller smink. Ingenting är fel eller fult eftersom smaken är olika. Tycker jag det är fint med både massa färg på ögonen och klar färg på läpparna så är det klart att jag ska ha det även om de flesta rekomdationerna är att man ska ha antingen eller. Det enda som sätter gränser är faktist fantasin. Det är också att rekomendera att "lyssna" på hyn, t ex så går det att använda läppglans som kladd för att fästa glitter på ögonen men vissa människor är känsliga runt ögonen och kan då få en allergireaktion och då är det ju bäst att låta bli det. Det kan även stå på vissa produkter att dem inte bör användas runt ögon och då om man är känslig så kan man ju låta bli. Men det är det enda som jag ser kan hindra er från att kladda med sminket. Begränsa dig inte med att bara använda rouget på bara just kinderna utan använd det som ögonskugga eller läppfärg också, likadant med ögonskuggor, kladda med dem i hela ansiktet, de e faktist kul.

Låt inga oskrivna regler hindra er från att hitta sminkningar som passar just er!

Sommar

Nu är det så här att jag va sjuk hela förra veckan och när man är sjuk finns det inte så mkt att göra. Så hela förra veckan spenderades till att sova och läsa sminkbloggar så när fredagen kom var jag jätte inspirerad att sminka mig. Jag gjorde 2 väldigt färgglada och enligt mig ganska extrema sminkningar. Eller en på varje öga fick det bli.

Här är en utav dem. Jag inspirerades utav sommaren, solens gula färg, gräsets gröna nyans och himmlens blåa

Bilden gör inte riktigt färgerna rättvisa men det va den bästa bilden jag fick till.

Jag tror inte att det behövs någon utförligare förklaring för hur jag gjorde denna sminkning då det syns ganska tydigt på bilden hur färgerna ligger. Men några tips kan jag ju alltid ge.
- se till att du har en bra bas, jag använde ju som sagt cover all mix från MUS (make up store)
- använd en ganska liten pensel när du lägger färgerna, även fast det kan kännas jobbigt att måla med en liten pensel för att det tar tid så får man bäst och mest exakt resultat.
- väldigt viktigt i den här sminkningen är att sudda ihop färgerna väl så det inte blir några skarpa linjer mellan färgerna, till det kan du använda en lite större pensel, det behövs egentligen ingen speciell bleending brush enligt mig men det kan underlätta, och har du ingen större pensel så går det att använda ringfingret försiktigt :)
- lägg en ljus beige skugga som highlighter, det öppnar upp ögat fint.

Jag har använt mig av:

- en gul matt skugga från en gammal H&M palett

- en beige skimmrig skugga från en viva la diva palett som jag blandade med den gula för att få den skimmrig precis som de andra skuggorna

- en ljusgrön skimmrig skugga från en viva la diva palett

- en ljusblå skimmrig skugga från en viva la diva palett
- en ljuslila skimmrig skugga från viva la diva paletten som ligger under ögat
- den beiga (eller hur de stavas) färgen från make up store's cover all mix som bas


Design

Ja då var jag klar med min design också. Är det något som ser konstigt ut så vore jag glad för en kommentar så det går att fixa till. Men om bloggen ser ut som min dator vill visa så är jag faktist väldigt nöjd över hur det blev. Funderar på att göra en liten färgändring senare men än så länge så får det här duga.

Äntligen!

Nu har jag äntligen tagit tag i saken som jag länge velat göra. En blogg som bara kommer att handla om ytlighet och mina tankar kring ämnet, på så sätt kan det bli lite djupare ibland men jag ska försöka hålla mig till utsidan nästan hela tiden. Jag kommer inte ha några krav på mig att uppdatera mkt utan jag tänker uppdatera när jag har något nytt tips eller någon ny sminkning jag vill visa, så om ni nu läser så kommer ni inte kunna klaga på uppdateringen, eller klaga kan ni men jag tänker inte pressa mig själv.
Och allt jag kommer att skriva här är vad jag tycker, hur jag sminkar och vilka produkter jag gillar. Det jag tipsar om kanske inte alls passar dig eller det kanske egentligen är helt fel enligt andra "riktiga" skönhetsråd, men det skiter jag i, för de här är min blogg och här skriver jag vad jag vill :) Ja nu vet ni det också. Så nu tänker jag helt enkelt sätta igång med att skriva roliga inlägg. ENJOY!

RSS 2.0